FBC Vinga

Som en trisslott: Plötsligt händer det

Lördag eftermiddag, ny match för Damlaget i Munkedals Idrottshall.
8-2 (1-1, 5-0, 2-1) Skottstatistik 30-19 (7-7, 11-7, 12-5)
Denna dag ställdes tjejerna mot FBC Vinga. FBC Vinga är en ny erfarenhet likväl för spelare som för ledare, då det är deras första damlag. Laget består efter lite efterforskning av deras juniortjejer födda 01-02 som bygger stommen i truppen, utöver det har de fyllt på med en del äldre spelare som i sin tur säkerligen bidrar med rutin och trygghet i detta unga lag.

Period 1.
Direkt på tekning sätter vinga hög press på oss och vi hamnar på hälarna och blir lite chockade över deras aggresiva öppning på matchen och det straffar sej för oss då Vinga tar ledningen redan efter 39 sekunder där de krigar och trycker in bollen bakom Amanda.. Inte den start man vill ha på en match.
MEN i sedvanlig Daik-anda så sänks inte moralen i laget utan i de efterkommande bytena så försöker vi jobba oss in i matchen.
Drygt 3 minuter in så trycker Mariana in bollen på ett skott från Mia som målvakten släpper retur på och kvitteringen är ett faktum.
Tycker att efter målet tar vi över spelet i matchen, vi pressar i rätt läge och kan vinna boll högre i banan. Vinga jobbar riktigt bra i försvar och ställer om i vassa omställningar, som tur är så jobbar vi stenhårt hem och Amanda i målet gör några riktigt viktiga räddningar, vilket i sej ger försvarspelet en trygghet i sig själv.
15 minuter in i perioden så får vi chans i powerplay, vi kommer till ett par avslut men dock utan resultat.

Period 2

Vi ändrar om lite och Issa vilar denna period och Emelie Borggren kommer in och debuterar i A-laget. Issa gör inget dåligt jobb, utan handlar om att få rotation på spelarna.
I denna period var det Dingle som var på hugget på tekningen, Malla pressar back driekt på tekning och vinner bollen och hittar Felicia på bortre stolpen och 2-1 är ett faktum.. Äntligen fick Felicia göra en kasse.. Hon har jobbat hårt för målet, men alla runt henne har peppat att fortsätta skjuta så kommer det.. aldrig har den klyschan varit sannare..
Vi tar nu över spelet mer o mer känns det som, Vinga har svårt att komma ur egen zon och när de gör det så har vi ett hårt jobbande försvarspel med Karina Bergman i spetsen. (Att den kvinnan orkar springa så mycket). Två och en halv minut efter 2-1 så är det dags igen.. Återigen är det Felicia som gör målet och El Capitana Malla som står för passen. 3-1.
"Nu är hon het!" sa jag till tjejerna på bänken.
Vi blir efter målet lite bekväma och släpper in Vinga i matchen, vi kommer lite efter i duellerna och drygt 7 minuter in så drabbas vi av säsongens första utvisning det blir Maria som får sitta på botbänken i 2 minuter för upprepade förseelser..
Vingar skapar i sitt powerplay någon chans, men vi lyckas hålla dom utanför boxen och de skjuter i täck eller så räddar Amanda, vi vinner boll och försöker hålla i och döda tid. Vi klarar av detta och matchen står nu o väger. Tre minuter efter vi blivit fulltaliga så drar bortalaget på sej en utvisng för avstånd, den såg tveksam ut från där jag står men vi tackar och tar emot.
PP får ny chans och skapar en del men inga jättefarliga chanser.
Efter PP så tar vi tag i bollen och spelar mycket fin innebandy med mycket rörelse och fantasi. Detta skapar oreda i bortalagets försvar och efter knappt två minuter efter vinga blivit fulltaliga så sitter 4-1, denna gång är det Jennifer "Benni" Berntsson som får göra sitt första mål i damlaget på passning från Maria. Ett riktigt vackert mål.. (maria trampar in och släpper bollen till Jennifer som drar till direkt.)
5-1 kommer bara 1 och en halv minut senare, där det är Maria som klipper till direkt efter att Linnea grävt fram bollen bakom Vingas mål.
Bara halvminuten senare så drabbas Vinga återigen av en utvisning och vi får nytt poweplay, väljer att sätta in "andra"uppställningen och 40 sek in så gör Mia 6-1 på passning från Mariana.
Vi vinner andra perioden med 5-0 och går till periodvila med totalt 6-1

Period 3.
Inför perioden så pushades det för att det inte är klart än och att det gäller att fortsätta jobba stenhårt, ligga rätt och ge allt för varann...denna gång ändrar vi så Linnea vilar och Issa kommer in som forward.

Som väntat så sätter Vinga högre press på våra backar och detta gör att det stundtals blir rörigt i försvaret.
Vinga reducerar tidigt i perioden, bara drygt tre och en halv minut in, där de blir ett motlägg och bollen sitter högt i mål på en chanslös Amanda.
Dingle jobbar sej in i matchen och knappt 6 minuter in så hittar Mariana Carina Styrmark som kontrollerat siktar in sej och skjuter en dragare, till 7-1, i målvaktens bortre gavel.
Här känns det som luften gick ur bortalaget lite granna, de försöker att få en reducering, men bara drygt 4 minuter senare så punkterar Maria matchen och sätter 8-2 på passning från Jennifer (Man får ju bju igen antar jag).
Vinga gör ett tappert försök att snygga till siffrorna, men vi håller i boll och skapar chanser och kändes som nian hängde i luften.

Analys:
Vi spelar stundtals lysande innebandy, men vi får perioder under matchens gång där vi blir "bekväma".
Vi tappar stundtals kommunikationen inom laget, främst i försvar..
Riktigt roligt att samtliga tre kedjor producerar, "första" gör 2 mål, "andra gör 2 mål och tredje gör 3 mål. Ett stort plus är att vi har ett mål från Back, där vi lägger hem till back..

Matchens Lirare utsågs Felica Johansson, stort grattis!

Vill passa på att lyfta:
Karina Bergman - Fruktansvärt löpvillig som jobbar lika hårt i sina offensiva löpningar som i defensiven. Ena stunden har hon drivit upp bollen i anfall och nästa är hon först hem i försvar.
Carina Styrmark - Bergmans raka motsats löpmässigt, men Rutinerad.. läser spelet och står rätt.
Amanda Almèn - Trygg i målet, bidrar till lugn i försvaret. Med tydlig kommunikation både defensivt och offensivt (tror inte de hörde på andra sidan planen, Jag hörde från bänken)
Emelie Borggren - Debut i A-laget. Fysisk, vågar smälla på och får med beröm godkänt i sin första seniormatch, finns saker att jobba med men det kommer.. det lovar jag...

Laget - Vi visar återigen att laget går före Jaget, vilket är såå viktigt, går inte betona vikten av det.

Nu gäller det att inte bli bekväma då vi har tre veckors matchledighet sedan väntar Öckerö. Så vi räknar med lika bra träningsnärvaro och kvalité som tidigare så ses vi i hallen.